Srpsko-kanadski film dobio nagradu u Torontu

Holivudsko udruženje stranih novinara proglasilo je srpsko-kanadski film “Flafi” za najbolji kratki film prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, saopštio je Filmski centar Srbije.

Srpsko-kanadski film u režiji rediteljke Milice Li Filipovski proglašen je najboljim filmom prikazanim u okviru šesnaestog izdanja Festivala deset najboljih, putujućeg festivala koji je deo Međunarodnog filmskog festivala u Torontu.

Holivudsko udruženje stranih novinara nagradilo je rediteljku filma sa 15.000 dolara, dok je drugu nagradu i 5.000 dolara osvojio Teodor Ušev za animirani film “Slepa Vajša”.

Kako su naveli, film “Flafi” je svetsku premijeru imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a prikazan je i na festivalima u Teljurajdu, Sijetlu, Sao Paolu.

Izvršna direktorka festivala u Torontu Mišel Maho kazala je da se ove godine prvi put dodeljuje nagrada Holivudskog udruženja stranih novinara, pored tradicionalnog Zlatnog globusa i dodala da je Međunarodni festival u Torontu počastvovan partnerstvom sa tim udruženjem.

izvor:N1info

PODELI
Prethodni članakNa današnji dan 12.09.
Sledeći članakE-dnevnici u šest novosadskih škola
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde