Ženska košarkaška reprezentacija Srbije počinje takmičenje na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju, utakmicom protiv Sjedinjenih Američkih Država od 20 sati.

Rivali Srbije u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“, pored SAD, su još Nigerija i Mozambik, a dva nacionalna tima sa ovog turnira obezbediće plasman na OI, pošto su se Amerikanke, kao šampionke sveta, već plasirale i takmiče se van konkurencije.

Bez obzira što meč ima revijalni karakter, selektorka Marina Maljković ističe koliki će značaj za njenu ekipu imati duel prvog kola.

„Amerikanke su svakako najbolje na svetu, to svi znamo. Nama je to prilika da vidimo gde smo, ali nam je mnogo važnija prilika da napravimo korekcije u igri za dve najznačajnije utakmice, a to su one protiv Nigerije i Mozambika i sve ulažemo u te dve utakmice“, rekla je Maljkovićeva za sajt KSS.

Amerikanke su u Beograd stigle u veoma jakom sastavu, sa željom da potvrde dominaciju na svetskom nivou.

„Znamo protiv koga igramo i u kakvom su sastavu došle, one su bez bilo kakvog opterećenja, jer su već obezbedile plasman na Olimpijske igre. Mi u utakmicu ulazimo maksimalno fokusirane na samo našu igru, uz želju da ispravimo sve moguće greške pred utakmice koje ćemo ovog vikenda odigrati protiv Nigerije i Mozambika“, izajvila je Jelena Bruks.

Utakmice A grupe, odnosno Fibinog A turnira na kome se takmiči Srbija, igraće se u popodnevnim i večernjim terminima, dok se takmičenje u B grupi ili B turniru održava u istoj dvorani u ranim popodnevnim terminima.

Drugi turnir je prebačen u Beograd iz kineskog grada Fošana, zbog epidemije koronavirusa, a na njemu će se za tri olimpijske vize boriti Španija, Velika Britanija, Koreja i Kina.

Srbija igra sa SAD od 20 sati, u subotu je rival Nigerija od 17 sati, dok turnir zavrašavaju u nedelju susretom sa Mozambikom u istom terminu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde