Srbi odbacili optužbe

epa06077552 Suspects, (with their heads covered) are escorted to the prosecutor?s office by Greek police, on the island of Zakyntho, Greece, 09 July 2017, in connection to the killing of a 22-year-old US tourist who was beaten to death on 07 July 2017 outside a bar in the tourist resort of Laganas, on the island of Zakynthos. Policemen arrested six Serbian nationals, a 34-year-old Greek and a 32-year-old British national of Serbian descent for allegedly participating in the same incident. EPA/STR

Osumnjičeni za ubistvo američkog turiste na grčkom ostrvu Zakintos odbacili su optužbe pred istražnim sudijom a do sada je saslušano pet osumnjičenih među kojima su tri srpska državljana, prenosi B 92 pozivajući se na grčke medije.

Svima je određen pritvor do početka suđenja, a kako pišu mediji, mladići su odbacili svaku umešanost u zločin „iako se oni jasno vide na snimcima tuče“.

Izbacivač srpskog porekla rekao je pred sudijom da „nije udarao žrtvu“.

„Nisam ga tukao, ili mu bar nisam naneo smrtonosni udarac jer mi je ruka slomljena“, rekao je on.

Grčki barmen je takođe rekao da on nije taj koji je ubio Bakarija Hendersona.

„Da, udarao sam ga, ali nisam imao nameru da ga ubijem. Video sam da je u tuči moj kolega i dotrčao sam da pomognem“, rekao je on.

Grčki portali navode da se proces nastavlja saslušanjem još trojice srpskih mladića, a tokom dana bi trebalo da bude doneta i odluka u koji zatvor će biti prebačeni osumnjičeni.

Kako se navodi, ne zna se kada bi suđenje moglo da počne, jer se tek očekuje sprovođenje detaljne istrage i prikupljanje dokaza, podizanje i potvrđivanje optužnice i tek onda zakazivanje suđenja.

Izvor: Tanjug

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde