Spektakularno otvaranje Exit festivala

Exit festival koji se na Petrovaradinskoj tvrđavi održava 18. put večeras je imao najspektakularnije otvaranje ikada, uz 10-minutni vatromet kakav dugo nije viđen u Novom Sadu. Svečanost otvaranja Exita počela je u 23 sata performansom sa temom obeležavanja 50 godina „Leta ljubavi“, što je i moto ovogodišnjeg Exit festivala.

Prisutnima se tokom 50 minutnog spektakla obratio i Nik Vujičić i predstavnici aktivističkog pokreta Stending rok. Vujičić je poručio prisutnima da pored svih prepreka na koje nailaze u životu moraju da veruju u sebe.

Nakon poruka posetioci su mogli da uživaju u 10-minutnoj scensko-muzičkoj predstavi u slavu ljubavi da bi usledio vatromet koji je zadivio sve prisutne.

Pola sata nakon ponoći počeo je nastup zvezde večeri Liama Gallaghera bivšeg frontmena bendova „Oasis“ i „Beady Eye“, koji važi za jednog od najprepoznatljivijih likova u savremenoj britanskoj muzici, brojne fanove na Petrovaradiskoj tvrđavi hitovima „Songbird“ i „I’m outta time“, podsetio je na dane kada je „Oasis“ bio jedan od najpopularnijih bendova.

Već godinama unazad MTS Dance arena privlači sve veći broj posetilaca zbog izuzetno kvalitetnog programa koji je iz godine i godinu sve spektakularniji, pa je i taj stejdž bio prepun fanova koji su već nadaleko čuvenom Exit energijom doprineli da nastupi na toj bini, koje je otvorio Andrew Mellera, budu pravi spektakli.

Na Fusion stage-u, koji ove godine nosi naziv Addiko Fusion bina, od 21 sat nastupiće „Darla Smoking“, Ana Ćurčin od 21:45, a slede nastupi „Pips, Chips & Videoclips“, Nine Treasures, Princess Nokia, dok će Elemental od 2:30 sati i Bjesovi od 4 sata posle ponoći spustiti zavesu na tom stejdžu kada je reč o drugom festivalskom danu.

Brojni posetioci Exita imaće priliku da na još 19 festivalskih bina uživaju u različitim muzičkim pravcima.

Pored muzičkog programa, Exit festival je poznat po tome što organizuje niz događaja vezanih za društveni aktivizam, kao i brojnih tribina na različite društvene teme, pa je tako večeras u ulici Starih zanata, ispred hotela Leopold, u okviru serijala tribina „Magija dijaloga“ na programu tribina pod nazivom „Izazovi i očekivanja u okviru projekta Evropske prestonica kulture“.

Izvor: RTV

Foto: Jaroslav Pap (Tanjug)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde