Sina nazvali Google, zamalo Windows, iPhone ili iOS

Dečak iz Indonezije nazvan je samo Google, bez prezimena, jer roditelji žele da im dete bude uspešno baš kao čuvena kompanija.

Mladi roditelji (otac 31, majka 27 godina) iz pokrajine Beksi u Zapadnoj Javi, u Indoneziji nazvali su sina Google. Samo tako. Bez prezimena! Otac Andi kaže da je počeo da razmišljao o tome da svom sinu pruži ime inspirisano tehnologijom u trenutku kad mu je supruga bila u sedmom meseci trudnoće. Otkrio je i to da je razmišljao o imenima kao što su WindowsiPhoneMicrosoft i iOS. Takođe, razmišljao je i o tradicionalnijim muškim imenima u tom delu sveta, kakva su AlbarDirgantara ili Putra.

Međutim, kad je dečak rođen, ponosni otac odlučio je da ga nazove samo Google, bez prezimena. Priznao je da je rodbini, uključujući i dečakovu majku, trebalo vremena da se naviknu na ovo svakako bizarno ime. Andi je za lokalne medije izjavio da je svom ocu rekao da ime Google ima vrlo važno značenje, jer se nada da njegov sin može da “pomogne” mnogim drugim ljudima i da bude “korisna osoba” za druge.

Kaže i to da je odbio da dečaku dodeli bilo kakvo prezime, jer bi to “razvodnilo suštinu njegovog imena“.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde