Letnje večeri su savršene za brze večere. Ali, volim da i te brze varijante bude homemade. Sa kvalitetnim sastojcima. Ove rolnice ispunjavaju sve uslove…

Savršeno jednostavne i savršeno ukusne! Užasno brzo se spremaju. Još brže pojedu! Spolja hrskave, a unutra sir koji se topi i pikantni kulen. Savršeno pašu uz hladno pivo

Sastojci

kore za pitu
kulen (tanko isečen)
sir koji se lepo topi, tipa mocarela i sl.

1 konzerva paradajza pelata
2 čena belog luka
so, biber
maslinovo ulje

Priprema

Prvo spremite paradajz umak. Ovaj umak možete koristiti i za pastu i pizzu. U šerpu sipajte malo maslinovog ulja, pa dodajte sitno iseckan beli luk. Kad zacvrči, dodajte pelat, usitnite ga i krčkajte na umerenoj vatri do željene gustine. Posolite i pobiberite po ukusu. Ako je paraadajz previše kiseo, dodajte mu malo šećera. Ostavite da se ohladi.

Za recept za rolnice vam ne trebaju tačne mere, koliko rolnica želite toliko sastojaka. Svaka rolnica se sastoji od 1/4 kore, štapića sira i koluta kulena.

Isecite sir na deblje štapiće. Ja gledam da sir bude otprilike dugačak koliko kolut kulena. Kore isecite na četiri jednaka dela/kvadrata. Na dno svake kore stavite kolut kulena, a preko njega štap sira. Sada preko krajeva sira i kulena prebacite levi i desni kraj kore, pa urolajte rolnicu. Ivicu premažite sa malo vode da se lepo zalepi. Uvijene rolnice ređajte na tanjir, najbolje je da ih pokrijete sa blago nakvašenom krpom kako se ne bi sušile dok radite ostale.

U tiganj sipajte malo maslinovog ulja pa pržite rolnice do zlatne boje sa svih strana. Sve ide jako brzo, pa nemojte odlaziti od šporeta. Polužite ih tople uz sos od paradajza.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde