Radovi Dušana Junačkova pred novosadskom publikom od 20. jula

U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine 20. jula u 20 časova biće otvorena izložba radova Dušana Junačkova nastalih između 2003. i 2013. godine.  Izložbu čine slike koje se ukazuju poput velikih površina  crne, guste, reljefne materije, a pored slika biće izložene i skice na osnovu kojih su same slike i nastale.

Ove slike nastaju u zatvorenom prostoru koji je ujedno i atelje i životni ambijent Junačkova, dakle u prostoru poistovećenog rada i življenja, što se po umetnikovo zdravlje pokazalo kobno.

Ova izložba predstavlja jedinstvenu priliku posetiocima da se upoznaju sa umetničkim izražajem Dušana Junačkova, ali i sa kolekcijom Muzeja savremene umetnosti Vojvodine. Izložba će biti otvorena za posetioce do 20. avgusta, a ulaz je besplatan.

Dušan Junačkov je rođen 1952. godine u Subotici. Preminuo 2013. u Beogradu. Srednju školu za primenjenu umetnost pohađao je u Novom Sadu i Nišu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti, na slikarskom odseku  1979. Poslediplomske studije završio je na istom fakultetu 1982. godine. Član je ULUS-a od 1982. I učesnik mnogih kolonija u zemlji i inostranstvu.

PODELI
Prethodni članakDeo Budisave bez vode
Sledeći članakOtvoreno „Kulturno leto“ u Rumenci
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde