Radovan Jokić: 2018. godina uspešna za MSUV

Tokom 2018. godine u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) realizovano je niz velikih projekata i izložbi, što govori o tome koliko je uspešnu godinu imao muzej. Od velikog projekta realizovanog u saradnji sa Kolumbija univerzitetom u okviru kojeg je realizovana izložba skica (PRE)CRTANO, preko izložbe radova Dušana Junačkova, retrospektive stvaralaštva Ilije Šoškića, do međunarodnog projekta RISK CHANGE u okviru kojeg je prošle nedelje otvoreno dve izložbe. Muzej je ove godine balansirao između međunarodne saradnje i lokalne produkcije, a direktor Muzeja savremene umetnosti Vojvodine Radovan Jokić kao veliki uspeh muzeja ističe upravo tu uspostavljenu ravnotezu

Pored novih izložbi i projekata koje su već u pripremi, 2019. u MSUV biće u znaku intenzivnije saradnje sa Akademijom umetnosti i Filozofskim fakultetom u Novom Sadu, jer na taj način muzej postaje dostupniji i bliži mladima.

U 2019. u MSUV očekuje se i rešenje problema sa prostorom.

Direktor muzeja Radovan Jokić pozvao je sve koji do sada nisu posetili ovaj muzej, da to učine u narednoj godini, i isprate bogat program koji ovaj muzej priprema.

MSUV pod sloganom „Prostor otvorenih mogućnosti“ nastavlja da obogaćuje kulturnu ponudu Novog Sada, a sve u cilju što bolje promocije kulture i umetnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde