Prvi ovogodišnji OPENS dan večeras u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Prvi ovogodišnji OPENS dan večeras u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Prvi ovogodišnji OPENS dan je pred nama i reč je o nastavku prošlogodišnjeg projekta – Startapuj se 2.0.

Dvanaest uspešnih preduzetnika po modelu žive biblioteke predstaviće kako su postigli uspeh ne samo kod nas već i u svetu. Prostor Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u kom se održava događaj, podeljen je u 3 dela, i tako će istovremeno biti u toku tri odvojena “predavanja”. Serije predavanja ne traju duže od pola sata. Zapravo je ideja da se sve odigrava kroz formu neformalnog razgovora, koji će predavači voditi uz pomoć moderatora, ali i u razgovoru sa publikom.

“Dobre stvari nismo menjali – koncept ostaje isti. Moderatori će i ove godine biti momci iz Državnog posla. Ali ćemo ovoga puta duže trajati i širimo prostorne kapacitete i selimo se u Muzej savremene umetnosti Vojvodine. Ove godine predstavljamo Strawberry energy, Ivicu i Majicu, Eipix, Wacky sheep, 9evet, Eko kurir, Marinush i Šii, Eko hostel Užice, Fruškać, Toster, LvLUP… Dakle, zaista imena koja verujemo da svi znaju, pa ćemo pokušati da vidimo koje su sve prepreke oni morali da prođu pre nego što će postići uspeh,” objašnjava portparolka OPENS-a, Ivana Miloradov.

Kako će svaka serija razgovora ići istovremeno sa tri bine, publika će na ulazu dobiti satnicu i silentdisco slušalice, tako da će u svakom momentu moći da bira koji razgovor sluša.

Svaki predavač predstaviće kratko svoj brend, odnosno kompaniju i objasni kako je do tog Brenda i došlo. Nakon 4 serije sa po tri predavača, koje sveukupno neće trajati preko tri sata, ostavili bismo i slobodan prostor predavačima, ukoliko žele, da nastave da se neformalno druže sa posetiocima.

„Omladinska prestonica Evrope“ (www.opens2019.rs) je titula koja se dodeljuje Evropskom gradu na period od godinu dana. U toku tog perioda izabranom gradu se pruža prilika da kroz višenamenske programe prikaže svoj kulturni, društveni, politički i ekonomski život i razvoj za mlade.

Ideja OPENS dana jeste da što većem broju mladih ljudi, potpuno besplatno približimo sve mogućnosti koje su nude gradu koji je Evropska omladinska prestonica i mladima koji u njemu žive.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde