Prijem u čast Dejane Bačko, svetske vicešampionke u para-tekvondou

Državna prvakinja u para-tekvondou i vicešampionka Evrope Dejana Bačko osvojila je srebrnu medalju na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Londonu u kategoriji do 49 kilograma, a sada se priprema za Evropsko prvenstvo u Bugarskoj, koje će se održati u decembru.

Uz sportska priznanja, Novosađanka je i svestrana umetnica koja slika nogama i ustima, jer je rođena bez ruku, studira na Akademiji umetnosti, a priprema i novu izložbu.
“Pored bavljenja sportom, u udruženju sam slikara koji slikaju ustima i nogama od devete godine i trenutno spremamo grupnu izložbu pred takmičenje u Sloveniji”, navodi ona.
Dejana Bačko je u aprilu ove godine na Otvorenom para-tekvondo prvenstvu Afrike osvojila dve medalje i to zlato i bronzu, a na evropskom prvenstvu u paratekvondu prošle godine u Varšavi, osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 49 kilograma.
Zbog svih ovih dostignuća, u njenu čast organizovan je prijem u Gradskoj kući. Tom prilikom predstavnici Grada obećali su da će pomoći njenom tekvondo klubu Gitros.
Zaista mi je velika čast što smo ugostili Dejanu. Čestitam i njoj i treneru Aleksandru Andrevskom na sjajnom uspehu na Svetskom prvenstvu. Naši vrhunski sportisti iz domena paraigara na mene ostavljaju snažan utisak pre svega kao ljudi, jer iskazuju hrabrost i odlučnost za divljenje, ali i spremnost da se upuste u borbu u ne baš lakim okolnostima. Mi koji imamo daleko manje izazova uvek tražimo opravdanja zašto nešto nije urađeno, tako da trebamo slediti njihov primer koji pokazuje da ako verujete u sebe uvek možete uspeti“, istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da će sa Dejanom i njenim trenerom Aleksandrom razgovarati o tome kako da im Grad pruži podršku i pomogne njihovom Klubu.
Dejana se pored slikanja bavi i vajarstvom. Do sada je naslikala preko 500 radova, a najčešće slika mrtvu prirodu, portrete i pejzaže. Izlagala je u nekoliko gradova regiona.
PODELI
Prethodni članakNa današnji dan 15.11
Sledeći članakBebe rođene 15.11.2017.
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde