Poziv za besplatne obuke za mlade

Novosadski edukativni centar u saradnji sa Gradskom upravom za sport i omladinu i kancelarijom za mlade Grada Novog Sada ogranizuje obuke i radionice neformalnog obrazovanja mladih sa ciljem sticanja primenjivog znanja, kao i razvoja profesionalnih i poslovnih veština za XXI vek.

Ovim obukama i radionicama želimo da informišemo i obrazujemo mlade u vezi razvoja i primene praktičnih (profesionalnih) veština koje su neophodne u 21 veku kako bi došli do posla kojeg želite i volite da radite.

Ciljevi obuka i radionica trebaju da ispune potrebe (proaktivnih) mladih jer pored ličnog i profesionalnog razvoja, učesnici će steći primenjivo znanje i tkz. meke veštine: kreativno razmišljanje i kreativno rešavanje problema, upravljanje sobom i lična organizovanost, komunikacija, planiranje, spremnost da se preuzme odgovornost, timski rad i dr.

Teme:

  • Karijerno savetovanje – 18. Septembar u 18. časova u Omladinskom klubu OPENS
  • Kako do poslovno praktičnih veština za XXI vek? – 19. Septembar u 18. časova u Omladinskom klubu OPENS
  • Razvijanje praktične i efikasne veštine koja podstiče saradnju, povećava produktivnost, kreativnost i inovativnost – 6 šešira razmišljanja – 26. Septembar u 18 časova u Omladinskom klubu OPENS

Cijevi treninga i radionica:

  • Razumevanje značaja proaktivnog pristupa u životu i radu putem pokretanja društveno odgovornog (preduzetničkog) poduhvata kao i preuzimanja rizika i odgovornosti.
  • Razvijanje preduzetničkog duha
  • Sticanje osnovnih znanja o tome kako pokrenuti posao koji vas ispunjava.
  • Primena kreativnog pristupa rešavanja problema kako bi učesnici došli do ideja (poslovnog plana i održivog poslovnog modela) koje bi dovele do (samo)zapošljavanja mladih u sektorima usluga, turizma, informacionih tehnologija, zaštite životne sredine i dr.
  • Sticanje praktičnog znanja, razvoj ličnih i profesionalnih veština iz oblasti društvenih inovacija, upravljanja projektom i razvijanje društveno odgovornih ideja.
  • Promovisanje primera dobre prakse mladih sa razmenom iskustava uspešnih mladih preduzetnika i aktera na polju društvenih inovacija.

Sve radionice se održavaju u Omladinskom klubu OPENS, bulevar despota Stefana 5, koji nam je pružio podršku u realizaciji projekta.

Prijavu pošaljite na aleksandar@nec.rs

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde