Autor hit serija najavljuje novi projekat, sa velikim brojem epizoda i režisera!

Pisac Vladimir Kecmanović glavna je tema domaćih medija u protekloj nedelji, nakon što je objavio da prekida saradnju sa Draganom Bjelogrlićem. Sa Bjelom je poslednjih godina ostvario ogroman uspeh serijama „Senke nad Balkanom“ i „Žigosani u reketu“, a ponovio je za „Kurir“ da je smatrao da njegova autorska prava nisu ispoštovana i da se Bjelogrlić poneo „nedopustivo“.

Kecmanović priprema novu seriju, po motivima svog romana „Feliks„.

„Apsurdan gogoljevski zaplet. Nesvakidašnji triler. Potresna životna priča. Kroz pokušaj dijaloga sa ocem koji ga je decenijama ranije napustio, izgubljeni sin će, u toj jedinoj noći njihovog života koju će provesti zajedno, u stvari izvesti pred nama jednu veliku potragu za smislom. Koja je, uostalom, uvek bezizgledna. Pa je tako logično da onaj što do malopre drži uperen pištolj u očevo lice, samo minut kasnije, na pločniku, dok teško sviće i nehajni vozači promiču ulicama Beograda, pridržava očevu glavu moleći ga da ne podlegne infarktu,“ glasi opis romana.

Kecmanović je za ovu knjigu nagrađen priznanjem SANU, kao i nagradom „Branko Ćopić“, i ušao je u najuži izbor za NIN-ovu nagradu.

„Trenutno radim na scenariju sa velikim timom ljudi. Ako uspemo, biće to prvi pravi sitkom u našoj istoriji. Darko Bajić biće kreator režije, ali pošto ćemo imati veliki broj epizoda, moguće je da ćemo angažovati još reditelja koji će slediti njegov koncept,“ rekao je on za „Kurir“.

Kecmanović priprema i roman o Josipu Brozu Titu.

„Gradiću ga kao mitologizovanog antijunaka, jer u istorijskoj realnosti, ako takvo nešto uopšte postoji, antijunak i bio. Mitologizovan će biti zato što je i suve istorijske činjenice, vezane za poznatiji deo njegovog života i karijere, nemoguće odvojiti od mitova. Biće to igra mitomanije koja o nama govori barem koliko i o njemu, kao i žestoke, parodične demitologizacije. U takvom pristupu ima mesta i za istorijske, i za alternativne izvore, i za igru zasnovanu na njihovom kombinovanju po apsurdnom klišeu,“ rekao je on.

Na pitanje o kojem poznatom Sarajliji bi snimio film, Kecmanović je odgovorio ovako.

„Ne mislim da se Sarajlija postaje rođenjem, nego onim što si učinio za grad, to važi za svako mesto na svetu ali je u slučaju Sarajeva specifično. Svoje najbolje i najznačajnije žitelje Sarajevo je proteralo, čime je izvršilo jednu vrstu duhovnog samoubistva. Dakle, snimio bih film o Gavrilu Principu, iako je rođen u okolini Grahova, taj mladić je jednu orijentalnu kasabu i tešku austrougarsku provinciju učinio prepoznatljivom u svetu. I naravno, njegovi tragovi su, kako nalaže tamošnji red, u tom gradu izbrisani,“ rekao je on.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde