Ponovo radi suvenirnica na keju, dom za lokalne proizvođače

Gradska suvenirnica na Keju, koja je koštala 9.000 dolara i godinama unazad bila zatvorena, ponovo je otvorena.

Nakon što je krajem aprila raspisan oglas za davanje u zakup objekta, suvenirnicu su pod svoje uzele dve preduzetnice, Ljiljana Paušić-Mojić i Ružica Vidošević i od nje napravile mesto za lokalne, male proizvođače.
Ratluk, domaći med, ručno i po originalnoj recepturi pravljena karamela, medenjaci, slatko i džemovi, autohtone vrste vina, domaća slatka i kisela piva, proizvodi od mangulice, sirevi, testenine, ajvar, kakaom bogate čokolade i bombonjere, pančeta, kulen i domaća rakija samo su neki od proizvoda koji se prodaju u ovom malom prostoru na Keju. Kako za 021 kaže Ljiljana Paušić-Mojić, do ideje da se konačno suvenirnica vrati u život došle su krajem prošle godine.
Da je suvenirnica zadržala lokalni karakter i turističku notu pokazuje i namera zakupaca da se aktivno radi na promociji lokalnog preduzetništva i izbegavanju industrijalizovane, masovne proizvodnje robe slabog kvaliteta. Ljiljana dodaje da mali domaći proizvođači zaradom podstiču našu ekonomiju i zadržavaju novac na lokalu, to jest u Vojvodini.
Izvor:021

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde