Policija kaže da nije bilo otmice deteta, otac tvrdi drugačije

U Ulici Novosadskog sajma juče nije pokušana otmica deteta, kažu za 021 u novosadskoj policiji nakon tvrdnje Novosađanina B. J. (40) da mu je neko pokušao da otme šestogodišnjeg sina dok je bio u prodavnici.
S druge strane, otac kaže da su informacije iz policije netačne i u iskazu za 021 ubeđen je u to da se radilo o pokušaju otmice u marketu „Idea“ gde je bio sa sinom.
Nakon što je list „Dnevnik“ prvobitno objavio kako je dečaka nepoznati muškarac uhvatio za ruku i potom odveo u nepoznatom pravcu, te da je dete roditelju vraćeno tek nakon sat vremena, u novosadskoj policiji su za 021 naveli da je čitava zbrka trajala svega nekoliko minuta.
U policiji nam je rečeno da je šestogodišnji dečak išetao sam iz supermarketa za čovekom koji je bio obučen skoro isto kao i njegov otac. Konobar obližnjeg kafića video je da je dete izgubljeno i vratio ga u radnju, gde se ono ponovo susrelo sa svojim ocem.
Međutim, B. J. tvrdi da je ceo događaj trajao najmanje 45 minuta i potvrđuje ranije dat iskaz da je dečaka nepoznati muškarac uhvatio za ruku i potom odveo u nepoznatom pravcu, dok je on plaćao račun na kasi što je, prema njegovim rečima, trajalo veoma kratko. Čim je primetio da dečaka nema, građani su krenuli u potragu po prodavnici i okolnim ulicama, a odmah je kontaktirana i policija.
Kako je rekao, nakon dolaska policije, dečak se vratio. – Ispričao mi je da ga je odveo nepoznat čoveku u veliku prostoriju, da mu je taj čovek rekao da ga tamo čeka tata, ali ne može da zna gde je to tačno bilo. Bio sam u šoku i izgubio deset godina života dok se moj sin nije vratio – kazao je B. J. za 021.
Ceo događaj nestanka šestogodišnjaka iz radnje dok je otac plaćao račun na kasi snimile su sigurnosne kamere. Kako se sve odigralo i šta se zapravo desilo, utvrdiće istraga.
Izvor: 021.rs

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde