Pokrajinski budžet za 2020. godinu 77,3 milijarde dinara

Pokrajinska vlada je danas utvrdila Predlog pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2020. godinu, sa utvrđenim obimom budžeta u iznosu od 77,3 milijarde dinara.

Budžet za 2020. godinu nominalno je veći za 15,3 milijarde, ili za gotovo 25 odsto, u odnosu na 2016. godinu, kada je ova Pokrajinska vlada preuzela mandat.

Predloženi budžet, kao i prethodne tri godine, održaće visok nivo kapitalnih rashoda. Kod kapitalnih ulaganja prioritet je završetak započetih projekata i priprema projektne dokumentacije za novi investicioni ciklus.

Najznačajnija nova ulaganja u 2020. godini biće izgradnja objekta Kamenica 3 sa pet- centrom i početak realizacije projekata izgradnje i opremanja automatizovanog sistema odbrane od grada na području Radarskog centra “Fruška gora“.

U novom budžetskom ciklusu održaće se visok nivo unapređenja zdravstvenog sistema, nastaviće se intenzivno ulaganje u socijalnu zaštitu, kao i u infrastrukturu i opremanje obrazovnih ustanova.

Održaće se i nivo ulaganja u agrar i biće nastavljeni podsticaji u svim sektorima poljoprivrede, kao i subvencionisanje privrednih subjekata preko konkursa Razvojne agencije Vojvodine.

Predviđeno je i povećanje sredstava za vodoprivredni sistem, odnosno intenzivnije ulaganje u izgradnju novih fabrika vode i prečistača otpadnih voda.

Veći iznos sredstava predviđen je i za sufinansiranje projekata od nacionalnog značaja u oblasti kulture, a obezbeđeno je i dodatno ulaganje u sport i zaštitu životne sredine.

Od započetih projekata, između ostalog, biće nastavljena adaptacija Gimanzije „Isidora Sekulić“ u Novom Sadu, rekonstrukcija i izgradnja kompleksa „Heterlendi“, opremanje Naučno-tehnološkog parka, adaptacija Narodnog pozorišta u Subotici i drugo.

IZVORRTV
PODELI
Prethodni članakIbrahimović najavio povratak u Italiju
Sledeći članakVučević: Nulta tolerancija za nasilje nad decom
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde