Povodom obeležavanja Međunarodnog dana porodice pozivamo Vas da u utorak 15.05.2018. u 10 sati u velikoj sali Upravne zgrade Doma zdravlja „Novi Sad“ na Bulevaru cara Lazara br. 75. prisustvujete besplatnoj podeli auto-sedišta za petnaest roditelja koji su nakon prijave, i provere da li ispunjavaju uslove u smislu materijalnog stanja, odslušali predavanja koja su u okviru aktivnosti Centra za promociju bezbednosti saobraćaja održana polaznicama Škole za trudnice Doma zdravlja „Novi Sad“.

Deset auto-sedišta iz svojih sredstava obezbedio je Dom zdravlja “Novi Sad” i data su Centru za promociju bezbednosti saobraćaja na korišćenje. Dom zdravlja „Novi Sad” je pre dve godine potpisao ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Centrom za promociju bezbednosti saobraćaja a koji se tiče Kancelarije za dečija auto-sedišta u želji da se pomogne kako bi budući roditelji kroz predavanja stekli znanja i veštine kojima bi tokom vožnje maksimalno zaštitili svoju decu.

Kancelarije za dečija auto-sedišta je prva i jedina takve vrste u Srbiji, a trenutno funkcioniše kao deo projekta “I mladost i mudrost” koji finansira OPENS2019. Pored nas, projekat su podržali i Grad Novi Sad i Agencija za bezbednost saobraćaja, a istraživanje koje je sproveo Centar za promociju bezbednosti saobraćaja pokazalo je da se više od 90% dečijih auto-sedišta neispravno koristi.

Od početka rada Kancelarije predavanja u okviru naše Škole za trudnice, koja se realizuju dva puta mesečno, odslušalo je više od 1300 roditelja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde