Počinje mala matura, tri ispita u tri dana

Beograd, 12. aprila 2019.- Probni zavrsni ispit male mature poceo je danas testom iz matematike, dok ce test iz srpskog jezika i kombinovani test, koji obuhvata istoriju, geografiju, fiziku, hemiju i biologiju, osmaci u Srbiji resavati sutra. Resavanju testa iz matematike u beogradskoj Osnovnoj skoli "Kralj Petar Prvi" prisustvovao je ministar prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja Mladen Sarcevic koji je podsetio da sva tri pomenuta testa nose ukupno 40 poena, a rezultati uspeha ucenika 60. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ nr

Završni ispiti za osnovce, mala matura, počeće danas i trajaće do srede u školama u Srbiji.

Danas je test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, u utorak iz matematike, a u sredu kombinovani test (hemija, fizika, istorija, geografija, biologija).

Sva tri dana testovi će biti polagani od 9 do 11 časova.

Na osnovu uspeha iz šestog, sedmog i osmog razreda đaci mogu da „zarade“ maksimum 60 bodova, a mala matura položena bez greške donosi preostalih 40 poena.

Vesna Nedeljković iz Ministarstva prosvete kaže da će završni ispiti za osnovce biti test i za škole i za đake, a da oni nisu prepreka, već potvrda znanja koje su đaci stekli.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde