Počeo EXIT Freedom

Zvanično je otvoren najbolji evropski festival Exit. Euforija je nastala već od devet časova kada je lekciju iz scenskog nastupa pred punom i produkcijski unapređenom glavnom binom održala trubadurka savremenog doba LP, koja je pokazala da je moćan glas, gitara i harizma sve što je potrebno za istinskog muzičara.

Prvi put na Exitu pred festivalskom publikom nastupio je svetski poznati baletan, *Sergej Polunjin*, koji je zajedno sa gudačkim sastavom *Almazian Simphony* izveo performans na temu lične slobode koja je i moto ovogodišnjeg festivala, a nakon ovog audio-vizuelnog spektakla nebo iznad Petrovaradinske tvrđave obasjao je najgrandiozniji vatromet u  istoriji Exita koji je trajao preko 12 minuta, nakon kojeg je scenu zauzela ikona art-popa Karin Dreijer sa svojim sastavom Fever Ray. Kulminacija večeri je ipak usledila kada su na scenu izašli hip-hop giganti Migos, nakon sat vremena kašnjena.

Nova era počela je i na mts Dance Areni koja je ove godine pomerila granice audio-vizuelne produkcije. Dobra, dens, atmofsera vladala je do ranih jutarnjih časova, a čast da zatvori omiljenu elektronsku binu Exit festivala imao je ni manje ni više nego tehno inovator Richie Hawtin.

Ni na Addiko Fusion bini nije manjkalo energije, gde je nastupila avangardna pop zvezda u usponu, Sevdaliza, koja je donela jedinstveni audio-vizuelni doživljaj pred publiku Exita.Veliku pažnju posetilaca privukao je i talentovani muzičar Marko Louis.

Žestoko je bilo i na Explosive bini, gde su publiku oduvali hardcore velikani iz Bostona Slapshot,  a ništa slabije nije bilo ni uz švedski thrash metal bend Dr. Living Dead!, koji je izašao na scenu sa maskama, a na EXIT su se posle dužeg vremena vratili i Dog Eat Dog, čiji nastup publika neće dugo zaboraviti.

Prve večeri Exit festival bilo je oko 44 hiljade posetilaca, što govori da četvrtak postaje nova subota, jer je ovoliki broj posetilaca već prve večeri festival zaista impresivan.

Ovogodišnji Exit pod sloganom Freedom donosi zaista mnogo vrhunskih umetnika i imena poznatih širom sveta.

Od trenutno najbolje svetske hip hop grupe Migos, preko neponovljive Grace Jones, Ziggi Marley-a, do Martin Garrix-a i mnogih drugi.

Kao i prethodnih godina posetioci festivala imaju na raspolaganju veliki muzički izbor. Na više od 15 stage-va mogu da se čuju različiti muzički pravci, koji zadovoljavaju svačiji muzički ukus i senzibilitet.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde