Počeli 12. „Antićevi dani“

Prigodnim kulturno umetničkim programom u Svečanoj sali Gradske kuće otvorena je manifestacija „Antićevi dani“ tokom koje će, na više lokacija u Novom Sadu, od 13. do 15. marta biti održani raznovrsni kulturni programi posvećeni Miroslavu Miki Antiću. Prisutnima na otvaranju obratili su se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović.

Kako je najavio direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović, “Antićevi dani” biće jedna od centralnih manifestacija 2021. godine kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture. On je dodao i da je program ove manifestacije odlično prihvaćen i širom regiona.

U programu svečanog otvaranja učestvovali su hor Osnovne škole „Miroslav Antić“ iz Futoga, kantautori Miloš Zubac i Milan Korać, kao i prvak Drame Srpskog narodnog pozorišta Miodrag Petrović.

Stručni žiri, u sastavu Mina Đurić, Nenad Šaponja i Miroslav Radonjić, doneo je odluku da se nagrada „Miroslav Antić“ za 2018. godinu dodeli Dejanu Aleksiću za zbirku pesama „Radno vreme raja“ u izdanju Kulturnog centra Novog Sada.

Detaljan program manifestacije možete pronaći na sajtu www.kcns.org.rs

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde