Pileći ražnjići sa sosom od kikirikija

Pileći ražnjići sa sosom od kikirikija

Like
54
0
petak, 11 avgust 2017
RECEPTI

Sastojci

1 čen belog luka
1 crvena čili papričica
1 kg pilećih grudi
3 kašike suncokretovog ulja
1 kašika soja sosa
150 g putera od kikirikija
1 kašika soka od limuna
1 kašičica šećera
so, biber

Priprema

1. Sitno iseckajte oljušteni beli luk i očišćeni čili.

2. Na drvene štapiće nabodite komadiće piletine pa ražnjiće posolite i pobiberite. U širem tiganju zagrejte ulje i pržite pripremljene ražnjiće oko 10 minuta uz povremeno okretanje. Podlijte ih soja sosom.

3. Umutite sos od kikiriki putera, soka od limuna, šećera, čilija i belog luka, zagrejte ga u šerpici i prelijte preko ražnjića i poslužite ih uz svežu salatu.

SUPERSAVET: Ražnjiće možete obogatiti i povrćem (paprika, luk, tikvica), pečurkama ili ananasom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *