Da li će svakodnevno ispijanje gazirane vode da šteti vašem zdravlju? Evo odgovora.

Ako pijete gaziranu vodu u kojoj nema šećera niti veštačkih zaslađivača, ne morate da brinete. I znajte da se količina mineralne vode koju popijete tokom dana računa u ukupnu količinu tečnosti koju unosite da biste bili hidrirani.

Sigurno ste negde već čuli ili pročitali da gazirani napici goje, zbog čega mnogi brinu da ni gazirana voda nije dobra za zdravlje. Naprotiv. Gazirana voda je bez mirisa i ukusa i ne sadži kalorije, već samo ugljen dioksid koji kod mnogih konzumenata ove vode izazivaju osećaj sitosti i na taj način može biti idealan dodatak vašoj dijeti.

Zbog mehurića rastvorenog gasa, pomaže oslobađanju nadutosti, smanjuje pritisak u crevima i olakšava pražnjenje, što dovodi do gubitka kilograma.Preporučuje  se da pogledate sastojke ispisane na ambalaži, kako biste se uverili da u vodi nema šećera ili veštačkih zaslađivača.

Gazirana voda može biti odlična zamena ukoliko niste ljubitelj vode bez mehurića, jer ona kao i obična voda hidrira vaše ćelije i obavlja sve funkcije u organizmu kao i obična voda.

Jedna medicinska studija otkrila je  da sportisti manje dehidriraju, ako posle vežbanja na raspolaganju imaju samo gaziranu vodu.

Znajte da je gazirana pored toga što  vas hidrira i osvežava, bakteriološki ispravna i hemijski bezbedna. Ako se dobro osećate kada pijete gaziranu vodu, onda samo nastavite. Živeli!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde