Pavlova torta

Ko još ne voli hrskave puslice filovane slatkim kremom i omiljenim voćem?

Sastojci:

 

– 6 belanaca
– 300 g šećera
– 1 kašičica ekstrakta vanile
– 700 g jagoda/malina/kupina
– 600 ml slatke pavlake
– Pek-papir

 

Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca, umutite čvrst sneg, polako dodajući šećer. Sipajte i kašičicu ekstrakta vanile i još jednom promešajte špatulom.Pripremite sam veliku tepsiju na koju ćete staviti pek-papir i špatulom rasporediti sneg od belanaca u obliku kruga, oko 20-ak cm u prečniku. Upalite rernu na 150 stepeni, navijte tajmer da vas podseti za sat vremena i tada ako je poprimila boju, izvadite i ostavite da se ohladi..

 

Umutite slatku pavlaku i pripremite voće. Nafilujte tortu pavlakom, rasporedite voće odozgo i ostavite da se sasvim ohladi u frižideru.

Izvor: Blic

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde