Park na Novom naselju možda postane najatraktivniji u gradu

Novi park, planiran na livadi na ivici Novog naselja, tačnije oivičen Bulevarom vojvode Stepe, Bulevarom Evrope i ulicama Raše Radujkova i Milana Ješića Ibre, mogao bi da postane najatraktivniji gradski park, ukoliko se izgradi u skladu sa očekivanjima i planovima urbanista.

Naime, nakon nekoliko meseci stagniranja, Gradska uprava za građevinsko zemljište objavila je tender za tehničku dokumentaciju za uređenje ovog parka, u kojem se jasno navodi šta se očekuje od ove nove zelene površine i onih koji će raditi projekat.

Na prostoru od 3,5 hektara nalaziće se park obogaćen dečijim igralištima, zelenim površinama, fitnes spravama, poslastičarnicom, javnim toaletom, javnim česmama, cvetnim parterom, šetalištem, klupama…
U konkursnoj dokumentaciji za ovaj tender, Grad navodi da su Novo naselje i Detelinara proteklih godina pretrpeli velike promene, s obzirom na to da je stanovnika sve više. Kuće su postale višespratne zgrade, ali ovu transformaciju nije pratila izgradnja novih parkova i uređenje zelenila.
Najbliži parkovi građanima koji žive u ovim delovima Novog Sada su Železnički i Futoški park, koji nisu dovoljno veliki da pokriju sve teritorije – Detelinaru, Banatić, Sajmište, Novo naselje i druge.
Izvor:021.rs

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde