Otvaranje desetog SFW 24.aprila u Dunavskom parku

Jubilarni 10. festival “Serbia fashion week“ biće održan od 24. do 29. aprila na pet lokacija u Novom Sadu. Na konferenciji za novinare koja je tim povodom održana u Gradskoj kući rečeno je da će program biti realizovan u Dunavskom parku, SKC “Fabrika“, Galeriji Matice srpske, kongresnom centru “Master“ Novosadskog sajma i u Srpskom narodnom pozorištu.

 

Tokom prethodnih pet godina oko 250 000 ljudi je učestvovalo u realizaciji SFW koji je zahvaljujući svom timu postao peta najveća nedelja mode u Evropi. Time  je Novi Sad  postavljen na svetsku mapu modnih dešavanja, što je bio i prvobitni cilj ove manifestacije.

 

https://www.youtube.com/watch?v=tOqKphL1CI8

Otvaranje “Serbia fashion week-a“, prema rečima organizatora, okupiće 150 manekena koji će nositi modele dizajnera iz 30 zemalja sveta među kojima će biti najznačajniji svetski, regionalni i domaći modni kreatori, a glavna zvezda je Thierry Mugler, revolucionarni dizajner i miljenik velikih svetskih zvezda.

 

Kako je rečeno na konferenciji, Dunavski park biće pretvoren u jednu od najvećih modnih pisti Evrope, uz specijalne efekte i scenografiju, i pratnju orkestra i solista Opere Srpskog narodnog pozorišta. Sinergija mode i različitih umetnosti biće prikazana tokom specijalne izložbe u Galeriji Matice srpske, a zatvaranje Manifestacije, tokom kojeg će biti upriličena i svečana dodela nagrada, biće održano u Srpskom narodnom pozorištu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde