Olimpijski centar Jahorina svečano otvorio sistem osnežavanja

Istorijski trenutak olimpijske planine Jahorine, svečano je obeležen zvaničnim puštanjem u rad sistema veštačkog osnežavanja na platou Poljice. Svečanoj ceremoniji prisustvovali su ministar trgovine i turizma u Vladi RS, gospodin Predrag Gluhaković, predsednik nadzornog odbora OC Jahorina, gospodin Nedeljko Elek i direktor OC Jahorina, gospodin Dejan Ljevnaić. Od danas Jahorina zvanično garantuje sigurnost u sneg  i skijanje na 40 km odlično uređenih staza minimalno 120 dana tokom godine.

Tim povodom, direktor OC Jahorina, gospodin Ljevnaić izjavio je „Velika mi je čast I zadovoljstvo što svedočite ovom istorijskom trenutku za Olimpijski centar Jahorina, trenutku svečanog otvaranja sistema osnežavanja. Sistem veštačkog osnežavanja predstavlja jedan od najvažnijih projekata realizovanih na olimpijskoj Jahorini a današnje svečano otvaranje i koncert Cece Ražnatović predstavljaju krunu svog preokreta i sa njime zatvaramo jedan ciklus investicija koje smo sproveli u proteklih godinu dana. Danas mogu ponosno da istaknem da je Jahorini bukvalno vraćen olimpijski sjaj, da smo svaki dan vredno radili na tome i postigli zavidne rezultate. I ove godine smo na posebno oduševljenje skijaša prvi u regionu ovorili skijašku sezonu, na jahorinskim stazama je danas skijalo više od 300 skijaša što za nas predstavja najveće zadovoljstvo I pohvalu. Vrijednost ski karata na Jahorini drastično je povećana potpisivanjem ugovora o međusobnoj saradnji sa skijalištima u Sloveniji i Srbiji dok je cena  ostala ista, sve što smo radili uradili smo sa ciljem da svi naši gosti I svi skijaši prilikom dolaska na Jahorinu mogu da se osećaju kao u najbolje rangiranim svetskim skijaškim centrima.“

Ministar trgovine i turizma, gospodin Gluhaković rekao je da posle 35 godina na Jahorini mogu svim turistima da garantuju sneg i skijanje, za šta veliku zaslugu imaju bivši predsednik Republike Srpske, a sadašnji predsedavajući Predsedništa BiH Milorad Dodik i zaposleni u Olimpijskom centru Jahorina.

“Ovo je najradosniji trenutak, ne samo za nas iz Vlade Srpske, nego i za građane koji žive na ovom prostoru. Svi želimo imati benefite od ovoga i garanciju da turisti kada dođu, mogu sigurno da skijaju, što nam je bio i cilj”, naglasio je Gluhaković.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde