Olimpijska Jahorina očišćena dočekuje nove goste

Međunarodni dan zaštite životne sredine obeležen na Jahorini nikad brojnijom akcijom čišćenja. Gotovo 1.000 učesnika je sa Jahorine poslalo svetu poruku o zajedništvu ali i važnosti očuvanja i zaštite životne sredine. Akcija čišćenja ove planine samo je jedan od koraka koji Olimpijski centar preduzima sa ciljem širenja ekološke svesti što potvrđuju i najbrojniji učesnici akcije, studenti, deca iz osnovnih i srednjih škola ali i oni najmlađi iz vrtića koji su vredno tokom celog dana sakupljali otpad. Učesnici podjeljeni u 16 sektora sakupljali su smeće, sekli rastinje i drveće uz puteve, sklanjali kamenje sa staza, kosili travu, uređivali šetačku zonu, prali ulice i na ovaj način podarili Jahorini nešto lepo.

Masovna akcija čišćenja planine pokrenuta je na incijativu Olimpijskog centra Jahorina a realizovala se uz podršku Ministarstva trgovine i turizma, hotelijera i ugostitelja sa Jahorine, opština Pale, Trnovo, Istočno novo Sarajevo, Istočna Ilidža, vrtića i osnovnih škola, javnih i komunalnih preduzeća te firme Euro Beta iz Banja Luke koja je donirala neophodne rekvizite za realizaciju akcije.

U okviru akcije za sve učesnike i goste planine u znak zahvalnosti  Olimpijski centar Jahorina je pripremio koncert Nataše Bekvalac koji se održao u Kolibi hotela Termag. Iz Olimpijskog centra najavili su još sličnih akcija i u narednom periodu, te su izrazili zahvalnost svim učesnicima i podršci ali i veliko zadovoljstvo masovnošću i uspešnošću ove akcije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde