Specijalna oftalmološka bolnica „Eliksir“, proslavila je desetogodišnjicu postojanja kao  i 29 godina uspešne saradnje sa očnom klinikom „Fjodorov“ u Kalugi – Ruska Federacija. Osnovni cilj tog programa je prevencija, kao i lečenje očnih bolesti dece i odraslih.

Srpsko –ruski projekat poznat po sloganu „ U Kalugu za bolji vid“, doprineo je da mnogi pacijenti sačuvaju, poprave i vrate svoj vid.

Posebno je značajna i saradnja bolnice „Eliksir“ sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije  i Republičkim fondom  za zdravstveno osiguranje, zahvaljujući kojoj su mnogi pacijenti sa kataraktom uspešno operisani o trošku Fonda.

U Specijalnoj bolnici „Eliksir“ stalno gostuju najpoznatiji ruski oftamolozi sa Očne klinike „Fjodorov“, koji kao konsultanti, pored oftamologa bolnice „Eliksir“, obavljaju specijalističke preglede pacijenata, prate postoperativni tok  i pomažu pri laserskim intervencijama, koje su pogodne posebno kod očnih zahvata kod dece.

Oftalmološka bolnica „Eliksir“ realizuje i stalne humanitarne akcije – besplatno merenje očnog pritiska, besplatne kompletne oftalmološke preglede namenjene trudnicama i deci slepih i slabovidih, kao i posebne akcije za penzionere i osobe sa dijabetesom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde