Održana konferencija povodom 19. Pršutijade

U prostorijama Turističke organizacije na Zlatiboru održana je konferencija za medije kojom je najavljen 19. po redu Sajam suvomesnatih proizvoda, popularna „Pršutijada“. „Pršutijada“ se ove godine održava od 09. do 11. februara u Mačkatu, u porti crkve Svetog Ilije. Prisutnim predstavnicima medija na konferenciji obratili su se Jovana Stojanović, proizvođač suvomesnatih proizvoda iz sela Kriva Reka, Miljko Radišić ispred Zlatiborskog Eko agrara i Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Prisutni su istakli veliki značaj koji ova manifestacija ima, ne samo za lokalne proizvođače suvomesnatih proizvoda, privredu i razvoj sela, već i za zlatiborski turizam.

Pršutijada je manifestacija koju svake godine poseti oko 10.000 posetilaca, a obzirom da se ove godine održava u vreme zimskog raspusta kada je Zlatibor pun turista, očekuje se da ovaj broj bude premašen. Među 18 izlagača koliko ove godine učestvuje, na Pršutijadi će se naći i gosti iz Italije i Hrvatske, čime manifestacija dobija međunarodni karakter.

Miljko Radišić iz Zlatiborskog eko agrara najavio je da će svečano otvaranje Sajma biti u subotu, 09. februara u 11.00 časova, kao i da sve posetioce Pršutijade očekuje nagradna igra sa vrednim nagradama.

Direktor Turističke organizacije, Vladimir Živanović, iskoristio je priliku da pored Pršutijade najavi i Sretenjski market koji će biti održan u hotelu „Mona“ tokom sretenjskih praznika, zatim koncert Jelene Gerbec i Nebojše Vojvodića koji će biti održan 16. februara na Kraljevom trgu i turnir u MMA borbama zakazan za 15. i 16. februar u Sportsko turističkom centru „Zlatibor“.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde