Obračun u Futogu: Izrešetani u dilerskom obračunu oko droge?

Policija i dalje traga za osumnjičenima koji su u nedelju posle podne, oko 16.30 časova na plaži Vok u Futogu ranili Miloša M. (26) i M. M. (27) iz Veternika.

Oni su, kako se nezvanično saznaje, upucani u obračunu dveju kriminalnih grupa. Motiv obračuna je najverovatnije droga.

U pucnjavi je mlađi muškarac zadobio višestruke povrede donjih ekstremiteta i prevezen je u Urgentni centar. Godinu dana stariji M. M. zadobio je višestruke povrede u predelu stomaka. On je, posle ukazane pomoći u Urgentom centru, pušten kući.

Ubrzo nakon što je stigla vest o obračunu na futoškoj plaži, uviđaj je trajao više sati, saznajemo nezvanično. Šta je istina i kako je došlo do sukoba, otkriće istraga.

Inače, kako navode mediji, obojica ranjenih su ranije hapšeni zbog dilovanja droge.

Policija je nakon pucnjave blokirala neke ulice u Futogu, kao i izlaze iz Novog Sada, uključujući i mostove, u potrazi za napadačem. Bili su blokirani svi izlazi ka auto-putu i mostovi preko Dunava, kao i pojedine ulice u Futogu, a policija je pretresala sva vozila. Napadač, ili više njih, međutim, još nije pronađen.

Obojica ranjenih su ranije hapšeni zbog dilovanja droge
Inače, povređeni Miloš M. je pre 17 godina, kao devetogodišnjak, preživeo pravu dramu kada je njegov otac Dušan kuhinjskim nožem izmasakrirao oca Dragonju, suprugu Sanju i četvorogodišnjeg sina Milana. Tada devetogodišnji sin Miloš i njegova baka Olga prošli su s mnogobrojnim posekotinama.

Nakon što je završio svoj krvavi pir, pomahnitali Dušan je zgrabio i Miloša i stavio mu nož pod grlo, želeći da ga iskoristi kao taoca u pregovorima sa specijalcima koji su uspeli da upadnu u kuću u kojoj se nekoliko sati ranije zabarikadirao s porodicom.

Cela tragedija se odigrala u delu kuće koji pripada Dušanovom bratu Milanu. Po tadašnjim rečima komšija, u Milanovoj dnevnoj sobi, oko 19 časova, okupile su se porodice oba brata da bi se izgladili nesporazumi koje su u braku imali Dušan i Sanja. U osnovi svega, ispričale su komšije, bila je Dušanova patološka ljubomora.

Nažalost, ne samo da do pomirenja nije došlo već je Dušan u jednom trenutku udario Sanju, a kada je brat pokušao da ga smiri, naterao je njega, njegovu suprugu i kćer da napuste kuću.

Čuvši svađu, bolesna majka Olga ustala je iz kreveta i pošla da vidi šta se događa. Kada je ušla u sobu, Dušan je držao nož i dok je pokušavala da zaštiti snahu, zasekao ju je po ruci, preneli su mediji. Nesrećna starica je bosa, u piyami, sva krvava, istrčala na ulicu da potraži pomoć.

U međuvremenu je, kako su tada ispričale komšije, naišao otac Dragonja, koji je ušao u sobu da bi smirio sina. Smrt ga je, međutim, snašla na samim vratima. Dušan ga je ubio s više udaraca nožem, zaključao vrata od sobe i na njih dovukao komodu. Spustio je roletne, što je značajno otežalo intervenciju policije.

Po izbijanju svađe, pozvana je policija, ali se sve izdešavalo tako munjevito da nisu stigli da pomognu pre nego što se Dušan zabarikadirao u sobi, u kojoj su ostali Sanja, Miloš i mali Milan.

Pregovori su trajali sve do 23 časa, kada su četiri policajca provalila vrata. Očevici kažu da je Dušan u tom trenutku sedeo na ivici sofe, držeći nož ispod Miloševog grla. Policajac, koji ga je držao na nišanu, naredio mu je da baci nož. Dušan mu je odgovorio da će to uraditi tek kada obori cev pištolja, što je specijalac je i učinio, a Dušan je spustio nož na sofu. Kada su ga izvodili, komšije tvrde da je zatražio da se presvuče da ne bi krvav išao u stanicu.

Istražni organi zatekli su u sobi stravičnu scenu. Na samom ulazu ležao je Dragonja, nekoliko koraka dalje, na drugom kraju sofe, ubijena Sanja, a na podu kraj njenih nogu mali Milan. Stvari su bile razbacane, nasred sobe bila je hrpa odeće, ali ipak ništa nije ukazivalo na to da se u njoj vodila borba. Sve je više ličilo na divljanje razjarenog čoveka.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde