U organizaciji Stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom „Tvrđava – 021” i Udruženja sportskih novinara Srbije, u Novom Sadu, u sali Mesne zajednice „Bratsvo” na Telepu, održaće se Novogodišnji turnir.
Rivali za stonoteniskim stolom biće s jedne strane igrači Tvrđave, a s druge novinari.

– Želja nam je da na kraju godine okupimo novinare i da uz sportsko druženje zajednički stavimo tačku na aktivnosti u godini na izmaku. Raduje nas to što je dogovoreni meč između takmičara Tvrđave i sportskih novinara sa obe strane naišao na neverovatne simpatije i odobravanje pa svi sa nestrpljenjem očekujemo taj duel. Cilj nam je da Novogodišnji turnir postane tradicionalni i sa međunardnim prefiksom – rekao je osnivač STK OSI „Tvrđava – 021”, naš legendarni paraolimpijac Ilija Đurašinović.

Novosadska Tvrađava je za dve godine postojanja postigla sjajne rezultate osvojivši dve srebrne medalje na proteklom Evropskom šampionatu u švedskom Helsinborgu. Osim toga, Novosađani su ove godine na pojedinačnom prvenstvu Srbije, sa osvojenih šest medalja, od koji su bile tri zlatne i najuspešniji stonoteniski klub u Srbiji.

– Sportski novinari su bili i uvek će biti deo našeg sportskog miljea. Oni su uvek delili sudbinu naših sportista i sporta. Srećni smo što će baš naše kolege iz Udruženje odmeriti sportske snage sa jednim od naših najuspešnijih stonoteniserskih klubova osoba sa invaliditetom, posebno u periodu kada naši paraolimpijci našoj zemlji donose pregršt medalja sa svih evropskih i svetskih takmičenja. Tvrađavi i Novogodišnjem turniru, pre svega, želimo što veću brojnost, dugovečnost i nadasve sportske rezultate po kojima će biti prepoznatljivi u zemlji i inostranstvu – istakao je predsednik Udruženja novinara Srbije Petar Denda.

Selektorka „sedme sile” biće naša superligaška igračica Jasmina Vujin, dok će Tvrađavu predvoditi trener reprezentacije Srđan Tomičić. Meč Tvrađava – novinari zakazan je za danas od 16 časova u sali novosadske Mesne zajednice „Bratstvo” na Telepu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde