Novi Sad: Prva pravosnažna presuda u korist uzbunjivača

Apelacioni sud u Novom Sadu doneo je prvu pravosnažnu presudu po Zakonu o zaštiti uzbunjivača u korist uzbunjivača – zaposlene Marije Beretke koja je zbog prijave korupcije sa naplatom parking kazni u Novom Sadu trpela štetne posledice.

Tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Novom Sadu koji je utvrdio da je novosadska uprava za inspekcijske poslove izvršila štetnu radnju prema Beretki.

Kako je preneo portal Pištaljka, u presudi se konstatuje da je uzbunjivač Marija Beretka bez stvarnog i objektivnog razloga, a kao odmazdu za izvršeno uzbunjivanje, prebačena na drugo radno mesto.

Istom presudom sud je zabranio Gradu Novom Sadu da ponovi štetnu radnju prema Beretki i naložio da joj omogući obavljanje posla nadzornika u oblasti komunalne inspekcije.

Sud je takođe utvrdio da je Grad Novi Sad povredio čast i ugled uzbunjivača Marije Beretke zbog čega će morati da joj isplati 100.000 dinara, a tuženom je naloženo i da presudu o svom trošku objavi u listu sa tiražom od najmanje 100.000 primeraka koji izlazi na celoj teritoriji države, preneo je portal Pištaljka.

Izvor: RTV/021

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde