Na konferenciji za novinare, održanoj u hotelu Bistrica, predstavljeni su poslednji rezultati Olimpijskog centra „Jahorina“, koji su već u drugom mesecu tekuće godine premašili ukupne prošlogodišnje rezultate, a najavljeni su i novi zabavni sadržaji, koji će posetioce očekivati u budućem periodu. Generalni direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, naglasio je da je zaključno sa januarom 2018. godine, ukupan broj skijaša, u poređenju sa prošlom sezonom, povećan gotovo za 50 odsto, dok su prihodi samo od prodaje karata povećani za 90 odsto.

Brojna ulaganja, požrtvovanost i upornost stručnog tima, kao i uvođenje brojnih inovacija u zabavni sadržaj, učinili su da na Jahorini tokom prošlog meseca nema slobodnog kreveta, te da su jednomesečni rezultati nadmašili one od cijele prošlogodišnje sezone. Pored toga, OC Jahorina ostvario je saradnju sa gostima iz Kine, Južne Koreje i Velike Britanije, koja će doprineti razvoju i unapređenju ove olimpijske lepotice.

„Uz nesebičnu pomoć predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, moj tim i ja, istrajnošću i profesionalnim pristupom svakom segmentu poslovanja, postigli smo neverovatne rezultate i nanizali veliki broj rekorda. Prošle cele sezone bilo je samo tri dana kada je broj skijaša prešao 3.000 u danu, a ove sezone smo već u decembru imali više od 3 takva dana. U jednom danu skijalo je čak 4.000 skijaša“, istakao je generalni direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, i dodao: „Otvorili smo i dva nova ski vrtića, koji su veoma nedostajali ski centru, a do sada se obučavalo gotovo 5.000 početnika. Iako u hotel Bistrica ove godine nismo ulagali, moram da se pohvalim da smo sitnim unapređenjima i prilagođavanju potrebama naših gostiju, poboljšali rad hotela i produžili boravak gosta u hotelu za celi jedan dan“.

Na konferenciji je najavljen i Noćni market na Gradskoj pijaci Pale pod nazivom „Olimpijada 84“, koji će biti održan u petak, 9. februara, u terminu od 18:00 do 24:00 časa. Pored raznovrsne ponude domaćih proizvoda, rukotvorina, ručno rađenog nakita i suvenira, posetioce očekuje i sjajna ponuda zimske opreme od više prestižnih brendova sa neverovatnim popustima, kao i gastro ponuda hrane i pića.

Na događaju čija je tema obeležavanje godišnjice održavanja Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, promovisaće se i predstojeći EXIT 84 FESTIVAL, kao i EYOF – Olimpijske igre mladih, koji je planiran za 2019. godinu.

Konferencijom je najavljena i nova humanitarna trka u organizaciji humanitarne fondacije „Podrži život“ i Olimpijskog centra „Jahorina“, planirana za 17. februar od 12 časova na stazi Poljice. Akcijom „Skijaj za život“ skupljaju se sredstva za mališane kojima je pomoć najpotrebnija.

Tim povodom, Nemanja Majdov, svjetski šampion u Judo-u, ambasador humanitarne trke „Skijaj za život“, rekao je: „Veoma smo ponosni što ćemo u saradnji sa OC Jahorina pomoći i pružiti podršku mališanima koji boluju od teških bolesti. Za sve koji ne skijaju, a žele da podrže akciju, pripremljene su majice koje se mogu kupiti po cijeni od 20km na lokacijama: plato Poljice, hotel Bistrica, hotel Termag i hotel Vučko“.

Olimpijski centar „Jahorina“ nastavlja da osluškuje potrebe svojih gostiju i da ih raduje različitim ponudama i popustima, pa će tako od 22. do 25. februara i od 1. do 4. marta, svi ljubitelji skijanja moći da ostvare 20 odsto popusta za top ski vikend na Jahorini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde