Novi protest u petak u Novom Sadu

Protesti „1 od 5 miliona – Stop krvavim košuljama“ u Novom Sadu biće nastavljeni na Dan državnosti Srbije, u petak 15. februara, a skup na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta će i ovog puta početi u 18 časova.

„Dan državnosti je i povod i najbolja prilika da o odnosu sadašnje države prema njenim građanima govore ljudi iz različitih profesija i društvenih grupa, a koji redovno učestvuju na protestima.“ ističu u inicijativi „1 od 5 miliona“

O tome zašto su izašli na ulicu govoriće svojevremeno istaknuta aktivistkinja „Otpora“ a sada profesorka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Jelena Kleut, poljoprivrednik i aktivan učesnik svih građanskih protesta na ulicama od 1996. godine Slavko Vukov i penzioner Mile Delić, koji je široj javnosti postao poznat kada je Aleksandru Vučiću vratio 5000 dinara koji su isplaćeni svim penzionerima i koji svakog meseca šalje pismo Vučića u kojem ga obaveštava o tome koliko mu je kako kaže nezakonito zakinuto od penzije.

Građani će posle skupa na Pozorišnom trgu krenuti u tradicionalnu šetnju gradskim ulicama, istom trasom kao i na prva tri protesta, ali u obrnutom smeru. Kolona će najpre ići Bulevarom Mihajla Pupina, pa će skrenuti u ulicu Žarka Zrenjanina i nastaviti Stražilovskom, da bi onda ulicom Maksima Gorkog, Bulevarom oslobođenja i Jevrejskom ponovo došla do Pozorišnog trga.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde