Ne zaboravite na minerale, a posebno na jod

Među mineralima posebno mesto pripada jodu. S obzirom na to da je odgovoran za većinu procesa u našem telu, njegov nedostatak dovodi do zastoja više procesa od kojih su neki ključni za zdravlje i izgled. Osim štitaste žlezde, nedostatak joda ima veliki uticaj na mozak, dojke, kožu i želudac. Telo šalje signale kada mu nedostaje ovaj ključni hranljivi element. Najuočljiviji su grčevi u mišićima, suva koža, opadanje kose, slaba i lomljiva kosa, loša koncentracija i pamćenje, nedostatak energije, umor i depresija, sve vrlo slično kao i kod simptoma dehidratacije.

Nedostatak tečnosti, a samim tim i minerala, najizraženiji je kod onih koji se bave fizičkom aktivnošću. Zato i za njih važi pravilo da jedu što više voća i povrća, dok joda ima i u morskim plodovima i algama.

Kod nas ga ima u mineralnoj vodi bogatoj prirodno rastvorenim jodom. Davne 1912. godine sve zlatne medalje na sajmovima u Rimu, Parizu i Londonu osvojila je voda iz Srbije pod nazivom”Franc Jozefova voda”. Danas je to tradicionalno uvek najbolja MINAQUA.

Obezbedite sebi dovoljne količine joda za dobro zdravlje, energiju i dobru koncentraciju  redovnim unosom 150 mikrograma joda dnevno.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde