Naučni simpozijum “Šećerna bolest – uvek aktuelna tema”

2. novembra 2017. godine u 16:30h, u Kristalnoj Sali hotela Bosna u Banja Luci, otvoren je naučni simpozijum „Šećerna bolest – uvek aktuelna tema“, u organizaciji Medicinskog fakulteta iz Banja Luke, Specijalne bolnice Merkur iz Vrnjačke Banje i medijske kuće Medici.com iz Banja Luke.

Simpozijum je održan u okviru manifestacije „Dani Merkura u Republici Srpskoj“,  tokom koje su pored pomenutog simpozijuma organizovani i sastanci u Ministarstvu turizma i Ministarstvu zdravlja, a završiće se okruglim stolom na temu: „Perspektive razvoja medicinskog turizma u banjama Republike Srbije i Republike Srpske“,  u organizaciji Ministarstva turizma Republike Srpske.

Naučni simpozijum „Šećerna bolest – uvek aktuelna tema“, kao deo aktivnosti Merkura u Banja Luci, ima za cilj da se dijabetes sagleda na jedan multidisciplinaran i sveobuhvatan način,  kao i prezentovanje najnovijih trendova kada je terapije ove bolesti u pitanju.  Ovaj skup okupio je lekare, u cilju edukacije i sticanja novih saznanja iz dijabetologije, sa perspektivom njihove implementacije u praksi.

Tim lekara Specijalne bolnice Merkur kao Nacionalnog edukacionog centra za dijabetes u Srbiji i vodeće ustanove kada je ova bolest u pitanju, bio je uključen u predavanja na teme edukacije, prevencije i terapije dijabetesa, zajedno sa eminentnim stručnjacima iz oblasti dijabetologije Republike Srpske.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde