Napreduju radovi u Kaću

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je prigradsko naselјe Kać u kojem se izvode radovi na putnoj infrastrukturi. Završeni su radovi na popravci trotoara u Svetosavskoj ulici, uređenje parkinga kod Mesne zajednice, Biblioteke i Vatrogasnog doma u Ulici Vojina Paleksića, asfaltirane su ulice Taška Načića, krak Ulice Vuka Karadžića, Omladinska, Prvomajska, Vinogradarska, Svetozara Markovića, Radnička i Ulica Petra Drapšina. Trenutno su u toku radovi na sanaciji autobuskih stajališta i asfaltiranje ulica Zdravka Čelara i Narodne vojske.

–  Kać je jedna od komunalno najuređenijih prigradskih mesnih zajednica, odnosno naselјenih mesta. Ove godine smo dosta ulagali u Kać. Pored Petrovdanskog naselјa, koje je dobilo i kanalizacionu mrežu i atmosfersku kanalizaciju, kao i novi asfalt, rađena je i glavna ulica u dogovoru sa JP „Putevi Srbije“. Ta investicija je iznosila oko 120 miliona dinara, ali i Grad je dodatno investirao u ulice drugog prioriteta. Petnaest ulica je trenutno u procesu rada ili je završeno, a vrednost tih investicija je oko 95 miliona dinara. Čekaju nas dalјa ulaganja u Kać, a to su rekonstrukcija i proširenje obdaništa, pošto nam je jedna od najvećih lista čekanja za vrtić upravo u Kaću, kao i rekonstrukcija Mesne zajednice. Sledeće što ćemo uraditi jeste Klub penzionera u Kaću i rekonstrukcija fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ koja od 1976. godine, od kada je napravlјena, više nije obnavlјana. Žitelјi Kaća mogu biti zadovolјni, jer smo u prethodnom periodu u ovo mesto investirali preko 200 miliona dinara, i to samo kad je u pitanju glavna ulica i ovih 15 ulica koje se rade, ne računajući obdanište i mesnu zajednicu. Dobra vest je da ćemo rebalansom budžeta dodati 250 miliona za putnu privredu i verujem da će putari iskoristiti ovo dobro vreme i povolјne uslove da još više rade na teritoriji celog grada. Hvala lјudima iz Mesne zajednice i odbornicima, kao i svim građanima na strplјenju i na razumevanju, kao i radnicima koji su angažovani na ovim poslovima-rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Planirano je da JKP „Put“ izvede radove u narednom periodu i u delu Partizanske ulice i ulica Sime Šolaje i Nikole Tesle, zatim plato i put do Manastira Vaskresenje Hristovo, a sledi i uređenje teretnog ulaza u vrtić i popravka trotoara u delu Ulice Kralјa Petra prvog od broja 28 do 34. Dakle, ukupno će biti asfaltirano 15 ulica, odnosno preko 10 kilometara saobraćajnica.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde