Najmanje 7 ubijenih, više od 48 ranjenih u napadima

epa06009203 Police units at London Bridge after reports of a incident involving a van hitting pedestrian on London Bridge, Central London, Britain, 03 June 2017. The Metropolitan police have urged people in Vauxhall, London Bridge and Borough Market to move to safer areas after reports of other incidents in these areas. EPA/WILL OLIVER

Britanska policija je saopštila da je najmanje sedam ljudi ubijeno u napadu na Londonskom mostu, koji su izvele tri osobe ubijene potom u obračunu sa policajcima, prenosi Rojters.

Navedeno je da su napadači uleteli vozilom među pešake na mostu, a potom noževima napali ljude na području pijace Borou. Prema navodima londonske Hitne službe, više od 48 ranjenih je primljeno u pet bolnica širom britanske prestonice, a lakše povređenima je pomoć pružena na licu mesta.

Islamska država preuzela je odgovornost za teroristički napad u Londonu, objavila je večeras Amak, novinska agencija koja podržava džihadiste.

„Odred boraca Islamske države izveo je jučerašnji napad u Londonu“, objavljeno je na sajtu te agencije, preneo je Rojters.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde