Predstojećeg vikenda Beograd će biti domaćin oficijalnog FIBA 3×3 Challenger takmičenja u basketu ispred Štark arene i to je prava prilika da Srbija još jednom pokaže da je zemlja košarke, istakao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je, na konferenciji za medije u Skupštini Beograda, dodao da se nada da će takav turnir, koji se prvi put održava u našoj zemlji, postati tradicija.

„Izrazio bih zadovoljstvo što posle ženskog Evropskog prvenstva u košarci imamo još jedno takmičenje kod nas. Košarka, kao osnova basketa, je uvek dobrodošla u Srbiju i bitan nam je sport“, rekao je Vesić i pozvao Beograđane da u velikom broju ispune tribine i pruže podršku srpskim ekipama.

On je poručio da je predstojeći turnir najveći čelendžer na svetu i da mu je drago što će biti u prestonici Srbije.

„Imamo najbolji tim na svetu, Novi Sad, ali i reprezentaciju. Basket se brzo razvija u svetu, postao je olimpijski sport, što je prilika i da osvojimo medalju. Iskazali smo želju da budemo domaćini i hoćemo da doprinesemo popularizaciji tog sporta“, rekao je Vesić, uz konstataciju da Srbija želi da ulaže u sport u kome je veoma uspešna.

Basketaš Dejan Majstorović, član tima koji je pokorio svet i Evropu u basketu, zahvalio se Gradu Beogradu što će biti domaćin tako velikog takmičenja.

„Presrećni smo što možemo da igramo turnir iz tako značajne serije u Srbiji. Donosi nam puno bodova u kvalifikacijama za Olimpijske igre, odnosno veliku šansu za plasman“, poručio je on.

Direktor turnira Nikola Koprivica kaže da mu je velika čast što će Beograd biti prvi put organizator tako značajnog takmičenja.

„To je nagrada za momke koji uspešno reprezentuju Srbiju. Trudili smo se da napravimo najveći čelendžeru na sveta, a ništa toga ne bi bilo bez podrške Grada“, naveo je Koprivica pre nego što je Vesiću uručio dres.

FIBA 3×3 Challenger se igra u subotu i nedelju na terenu kod Štark arene.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde