Najavljeno osnivanje Instituta za obuku roditelja dece s posebnim potrebama

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa osnivačem i direktorom “Doman Internacionalnog Instituta” Glenom Domanom o uspostavljanju regionalnog Instituta za obuku roditelja dece sa posebnim potrebama u razvoju.

Đorđević je objasnio da bi uspostavljanje tog instituta omogućilo roditeljima da nauče kako da se na adekvatan način brinu o deci koja boluju od autizma, cerebralne paralize, epilepsije, povrede mozga, trisomije 21, kao i drugih genetičkih abnormalnosti i različitih razvojnih invaliditeta i neuroloških stanja.

“U Srbiji imamo 50 porodica koje su već uključene u program Doman metode: holističko-integrativni pristup. Veoma je važno da gotovo svi roditelji čija deca iziskuju određenu vrstu pomoći budu obučeni da im je pruže samostalno i adekvatno. Ministarstvo će uložiti maksimalne napore u skladu sa mogućnostima, kako bi ovaj Institut bio uspostavljen u Srbiji, a sa ciljem da deca dobiju pomoć i bolje uslove za život”, rekao je Đorđević.

Upravo na temu pružanja podrške i neophodnih instrukcija o razvoju dece iz programa “Doman Internacionalnog Instituta”, danas je održano predavanje na Mašinskom fakultetu, koje roditelji mogu da sprovode kod kuće, a kojem je prisustvovala pomoćnik ministra Suzana Mišić, zadužena za brigu o porodici i socijalnoj zaštiti, kao i 250 porodica koje se bore sa navedenim zdravstvenim problemima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde