Naglo povećana potrošnja vode u okolini Novog Sada, apel da se štedi

Sistem funkcioniše u punom obimu i bez problema, ali je neophodno da svi zajedno vodimo računa o tome da voda nije nepresušan resurs i da je moramo pažljivije koristiti kako bismo je imali dovoljno i u budućnosti. Analiza pokazuje da je ukupna potrošnja vode na teritoriji čitavog grada u julu veća za oko 15 odsto nego u maju mesecu. Podaci, takođe, pokazuju da je povećanje potrošnje u prigradskim naseljima mnogo veće nego u gradskim, na osnovu čega je evidentno da se mnogo pitke vode iz vodovodnog sistema koristi za zalivanje bašta i voćnjaka, punjenje bazena i slične aktivnosti„, navode u „Vodovodu“.
Tako podaci ovog preduzeća pokazuju da je, na primer, potrošnja vode na Popovici veća za čak 72,49 odsto u julu nego u maju mesecu, na Čardaku za 28,32 odsto, u Bukovcu je veća za 27,91 odsto, a u Petrovaradinu za 25 odsto.
Ovi podaci ukazuju na to da je značajno povećanje potrošnje vode na sremskoj strani grada, jer građani u letnjem periodu mnogo više vremena provode u svojim vikendicama koje se tamo nalaze„, zaključuju u „Vodovodu“ i dodaju da je povećanje potrošnje vode evidentno i u prigradskim naseljima sa bačke strane grada. Podaci pokazuju da je potrošnja vode u Kaću i Budisavi veća za oko 25 odsto, Vetrniku i Futogu za oko 15 odsto, u Rumenki i Kisaču za oko 11 odsto.
Izvor: 021

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde