Na Novosadskom sajmu otvoreni „Dani ruske kulture“

Na Novosadskom sajmu u okviru Sajma knjiga i izložbe „Art Expo“ otvorena je i manifestacija „Dani ruske kulture“ u organizaciji Asocijacije „Rusija“ i Koordinacionog saveta ruskih sunarodnika. Prvog dana manifestacije pripremljen je bogat kulturno-umetnički, ali i edukativni program namenjen svim posetiocima Sajma.

Organizatorka ove manifestacije Marijana Mladenović istakla je da se ova manifestacija održava već sedam godina, te da za cilj ima promociju ruske kulture i zbližavanje dva naroda.

U ovoj manifestaciji učestvuje i Ambasada Rusije, a ataše za kulturu Ruske Ambasade u Beogradu, Aleksandar Konanjihin istakao je da su ovakvi događaji učestali, te da neretko dolaze gosti i iz Moskve kako bi učestvovali na ovakvim manifestacijama. S obzirom na to da Ruski dom kulture u Beogradu raspolaže velikom izložbenom i koncertnom salom, veoma često posetioci Doma mogu da uživaju u ruskim koncertima, filmovima i izložbama. Konanjihin je dodao i da ruski i srpski narod imaju puno toga zajedničkog, a da se po nekim stvarima ipak i razlikuju.

Manifestacija “Dani ruske kulture” trajaće do 11. marta. Posetioci će do tada imati priliku da prisustvuju različitim izložbama, prezentacijama i promocijama knjiga, a poslednjeg dana manifestacije uz tradicionalne ruske poslastice biće izveden zajednički program organizacija ruskih sunarodnika iz Novog Sada i iz Pančeva, a povodom praznika “Široka Maslenica”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde