Na FAM-u prikazan dokumentarni film „Lavirinti Igora Vasiljeva“

Dokumentarni film „Lavirinti Igora Vasiljeva“ koji govori o istoimenom slikaru ruskog porekla, prikazan je sinoć na Fakultetu za menadžment u Sremskim Karlovcima.

Prema rečima jednog od koautora filma, Andrije Dimitrijevića slikar Igor Vasiljev stvarao je slobodno bez ideološkog nadzora, vođen isključivo onim što mu je usađeno kroz obrazovanje i vaspitanje. Takođe, Dimitrijević je mišljenja da navodi, da je Vasiljev video idole u mnogim velikim slikarim, nisu tačni, te da je stvarao sopstveni stil bez ugleda na druge velike svetske slikare.


Dekan Fakulteta za menadžment Goran Kvrgić, naglasio je da nije slučajnst što je ovaj film prikazan baš u Sremskim Karlovcima na Fakultetu za menadžment, s obzirom na to da su Sremski Karlovci centar srpske duhovnosti i obrazovanja, a Fakultet za menadžment obrazovna ustanova koja pored obrazovanja podstiče i razvoj kulture.

Slikar Igor Vasiljev rođen je 1928. u Beogradu, a umro je 1954. Vasiljev je potomak Rusa koji su izbegli tokom Oktobarske revolucije. Živeo je u slikarskoj porodici okružen slikama, pa se tako razvila i njegova ljubav prema slikarstvu. Danas, ime ovog umetnika nosi jedna beogradska ulica pored Dunava.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde