Mjuzikl „Ko se boji Isidore Dankan“ u Novom Sadu

Mjuzikl „Ko se boji Isidore Dankan“ inspirisan autobiografskom knjigom Isidore Dankan „My life“ u režiji rediteljke Gee Gojak biće izveden 13. januara u dva termina u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, najavili su danas organizatori.

Mjuzikl „Ko se boji Isidore Dankan“ prilagođen je svim uzrastima i pored značajne umetničke vrednosti koju pruža, evidentna je i njegova uloga u popularizaciji kulture življenja kroz prizmu velike umetnice kao što je bila Isadora Dankan.

Gledaoce očekuje pravo uživanje, jer će uz prelepe kostime i atraktivne koreografije imati prilike da na sceni vide više od 40 mladih plesača studija Viva Dance Academy, ali i njihove specijalne goste plesače i pevače iz Novog Sada. Najinteresantniji gosti svakako će biti studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu koji su pripremili glumačke i pevačke scene pod palicom profesorice Agate Vitkai i profesorice Dijane Kozarski.

Glavna uloga Isidore Dankan poverena je balerini Uni Duraković koja važi za jednu od najtrofejnijih i najuspešnijih mladih balerina u Srbiji.

Ostale uloge poverene su veoma iskusnim plesačima Anđeli Joković koja igra P. E. Singera, drugog Isidorinog muža), Kristain Bundinčević koji igra E. G. Krega koji će oživeti Isidorinog prvog muž, kao i mladoj Leni Radonjić i Srni Matković koje igraju Isidoru Dankan u ranoj mladosti.

Jednu od značajnijih uloga u mjuziklu, lik Jesenjina, odigraće student glume Akademije umetnosti u Novom Sadu, Rolan Laslo.

Scenario i režija su poverene mladoj uspešnoj glumici i rediteljki iz Hrvatske Gei Gojak, koja je svojevremeno masterirala glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Koreografiju u mjuziklu potpisuje Gordana Oreščanin koja je inače i potpredsednica svetske plesne organizacije od 2012. godine i dobitnica je svih najviših međunarodnih priznanja u modernom plesu kao sportu i kao umetnosti.

Takođe na mjuziklu radi i koreograf Aleksandar Boškov koji je pripremio koreografske činove sa najstarijim plesačima u ovoj predstavi.

Ukupno 94 kostima samo za ovu predstavu napravila je Novosađanka kostimografkinja Kristina Babić, dok je za soliste vrlo zahtevne kostime radila vrlo popularna kostimografkinja, inače i nekadašnja balerina Viva Dance-a Nataša Vranešević.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde