Misija MMF-a do 4. jula u Srbiji

Misija MMF-a, predvođena Džejmsom Rufom boraviće u poseti Srbiji od danas do 4. jula, u cilju sedme revizije aranžmana sa Srbijom.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je juče da su rezultati iz te oblasti koje će biti predstavljeni Misiji MMF-a dobri, u skladu sa planom finansijske konsolidacije, i da očekuje pozitivnu ocenu.

On je dodao da su nadležni naporno radili i dobro se spremili da predstave rezultate Misiji MMF-a sa kojom bi trebalo da se sastanu 30. juna.

Velika prednost u energetskom sektoru je to što je i u procesu restrukturiranja EPS-a, Srbija gasa, a od skora i Resavice, partner upravo Svetska banka, rekao je on.

Prema njegovim rečima, u većini zemalja, konsultacije na osnovu clana IV se sprovode jednom godišnje, a u zemljama koje imaju programe koje podržava MMF, kao što je Srbija, svake druge godine.
Izvršni odbor MMF-a je zakljucio prethodne konsultacije na osnovu clana IV sa Srbijom 23. februara 2015, objasnio je on u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Drugi zadatak misije, kako je rekao, će biti da izvrši 7. reviziju programa koji Srbija sprovodi iz podršku MMF-a.

Revizije programa se trenutno spovode svakih pola godine. Izvršni odbor MMF-a je završio prethodnu reviziju 16. decembra 2016. godine, ukazao je on.

Sosa je naglasio da Misija planira da, na kraju posete, izda završno saopštenje za štampu i održi konferenciju za štampu.

Izvor: RTV

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde