MIGRANTI NEZADOVOLJNI MAĐARSKIM ZAKONOM

Od danas izbeglice sa Bliskog istoka mogu molbu za azil da predaju isključivo u tranzitnim zonama, u kojima mogu da čekaju odgovor ili da se vrate u Srbiju. Zbog novog Zakona o pojačanim merama na granici, koji je stupio na snagu u Mađarskoj, proširene su tranzitne zone kod prelaza Horgoš – Reske i Kelebija – Tompa, gde je postavljeno ukupno 324 kontejnera.

Na teritoriju Mađarske puštaće se samo deca izbeglica i migranata do 14 godina koja putuju bez roditeljske pratnje. Oni će biti smešteni u institucijama za zaštitu dece, dok će svi ostali tražioci azila čekati ulazak u Mađarsku u “tranzitnim zonama”.

Izvor: RTV

PODELI
Prethodni članakMATIJA NASTASIĆ DONIRAO 100.000 EVRA BOLNICI U VALJEVU
Sledeći članakFUTOG I VETERNIK BEZ VODE DO 17h
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde