Međunarodni festival „Novi Sad – tango grad”

Međunarodni festival „Novi Sad – tango grad” održava se od sutra do nedelje, 27. avgusta.. Manifestacija se održava već četiri , a ove godine je deo programa „Novi Sad 2021”.

Programi su yajedno sa pratećim sadržajem, predviđeni na više lokacija po gradu

Festival će sutra otpočeti programom „SciTango” u Galeriji Matice srpske od 18 časova, kada će predavanje „Ples u pozorištu” održati scenograf i kostimograf Miodrag Tabački, redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Odmah potom, kompozitor i stručni saradnik Katedre za kompoziciju Akademije umetnosti u Novom Sadu Ljubomir Nikolić održaće predavanje pod nazivom „Tango kao nadahnuće kroz muzičko stvaralaštvo”. Ulaz je slobodan.

Narednog dana, u petak, 25. avgusta, od 20 časova, u Sinagogi će se održati koncert na kojem će nastupiti svetski poznati „Beltango kvintet” iz Beograda, za koje je Daniel Pjacola, sin slavnog Astora Pjacole, svojevremeno rekao da muzika njegovog oca treba da se izvodi baš kao što to čini „Beltango”. Na sceni će im se pridružiti argentinski tango maestrosi Selva Mastroti i Marselo Ramer.

Karte za koncert mogu se nabaviti na prodajnim mestima „Gigs tiksa”.

Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju, 27. avgusta, tango će se slušati i plesati na terasi Petrovaradinske tvrđave,. Tim događajem festival će zvanično biti zatvoren.

Manifestaciju organizuje Udruženje „Todo tango”, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i ambasade Argentine u Beogradu.

izvor:dnevnik

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde