Već posle žreba za grupnu fazu Lige šampiona, ikao nisu još bili prošli, od odbojkaša Vojvodine NS seme moglo se čuti da će proći u elitu i da će šansu za osvajanje bodova imati s belgijskim Ruselarom i nemačkim Frsidrihshafenom.
Nemanja Masulovic u napadu

Poraženi su Novosađani na gostovanju u Poljskoj, to je bio meč za zagrevanje i saznanje kakav nivo odbojke ih zapravo očekuje u najjačem klupskom takmičenju, a danas stiže prva šansa za trostrukog uzastopnog šapiona Srbije da dođe do prve pobede u eliti.

U veliku salu Spensa stiže nemački Fridrihshafen, ekipa koja je godinama standardni član evropske elite, prepuna stranaca i ambicija. Stiče se utisak da Voši dolazi rival po meri, a na značaju i zanimljivosti ovom duelu doprinosi i činjenica da su oba tima u prvom kolu pretrpela maksimalne poraze (Fridrihshafen od Ruselara kod kuće).

– Fridrihshafen je tim s dugom tradicijom, u Nemačkoj su stalno u vrhu i sa Berlinom se bore za trofeje. Jedna od njihovih karakteristika je ta što svake godine dovode dosta stranaca i ukalupe ih u svoj sistem. Mislim da imaju slabosti i da ćemo moći ravnopravno da igramo s njima, a kada na to dodamo da se igra na našem terenu, možemo i do pobede. Pomoć publike će nam biti neophodna, nadam se da će tribine biti pune i da ćemo zajedno uživati u lepoj odbojkaškoj predstavi – rekao je sportski direktor Vojvodine NS seme Slobodan Boškan.

Devet stranaca
Fridrihshafen ima devet stranaca, među kojima je nama dobro poznati korektor Nikola Gjorgijev(Severna Makedonija), koji je inostranu karijeru započeo u Radničkom iz Kragujevca. Kasnije je igrao u Italiji, Turskoj, Francuskoj, Japanu i Poljskoj. Svi primači su stranci, Slovak Tomas Krisko, Austrijanac Anton Mener, Rumun Rareš Bavean i iskusni Estonac Marti Jukami. Dizači su Čeh Jakub Januš i Amerikanac Džozef Vorsli, srednji blokeri su reprezentativac Australije Nehemja Mout i Amerikanac Brendan Šmit.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić dobro zna današnjeg rivala i nada se da će njegova ekipa ponoviti igru iz prošlog meča u Poljskoj.

– Fridrihshafen tradicionalno ima dobru ekipu, o čemu svedoče i rezultati. Trenutno su drugi u njihovom šampionatu sa osam pobeda i porazom, a u ekipi imaju čak devet stranaca. Od Nemaca imaju dva libera, drugog korektora i trećeg blokera, a videli smo dosta njihovih utakmica i upoznali ih. Nadam se da ćemo biti na nivou borbenosti kao što je to bio slučaj u Poljskoj. Mislim da možemo da im pariramo i da se nadamo pobedi – najavio je Gavrančić.

Ulaz besplatan
Čelnici novosadskog kluba su i za utakmicu sa nemačkim šampionom odlučili da ulaz bude besplatan. Odbojkaši Voše ne kriju da više vole da igraju u maloj nego u velikoj dvorani Spensa s obzirom da u njoj treniraju, međutim, ako se gledaoci odazovu u očekivanom broju ambijent i u velikoj sali biće inspirativan.

Srednji bloker Nemanja Mašulović smatra da s Nemcima može da se igra i da se može do prvog trijumfa u eliti.

– Koliko sam upoznat, naš rival je ove sezone slabiji po kvalitetu nego u nekim ranijim. U prvom kolu Lige šampiona smo poraženi, kao i oni, tako da će ovaj meč biti veoma značajan za obe ekipe. Prilika je da se dođe do prvih bodova, a siguran sam da ćemo imati veliku podršku s tribina. Željni smo dokazivanja, tražićemo našu šansu u svim predstojećim mečevima, a neka baš Fridrihshafen bude vesnik boljih igara i rezultat – kazao je Mašulović.

Utakmica počinje u 18 časova.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde