„Laža i paralaža“ na januarskom repertoaru SNP

U SNP održana je konferencija za novinare povodom najave januarskog repertoara, a predstavljene su i najavljene predstave Laža i Paralaža Jovana Sterije Popovića i Bilbord Majkla Vukadinovića.

Premijera predstave Laža i Paralaža biće 19.januara na sceni Pera Dobrinović, a mladi režiser Slobodan Branković, uspeo je da Sterijin tekst osavremeni na jedan veoma specifičan način.

Glavna ženska uloga u ovoj predstavi pripala je glumici Tanji Pjevac, koja je zvanično od početka ove godine postala i stani član SNP. Ona tumači ulogu Jelice, a iako je bilo zahtevno igrati po Sterijinom tekstu, predstava Laža i paralaža nosi vanvremensku poruku

Na konferenciji  je prisustvovao  i glumac Zijah Sokolović, koga ćemo u ovoj sezoni moći češće da gledamo  na sceni SNP.

On je tumačio glavnu ulogu u prvobitnoj verziji predstave Laža i Paralaža koja je u to doba postigla veliki uspeh, a najavio je i promociju svoje knjige „Glumac …je glumac …je glumac“kao i životnu komediju  CABAres CABArei koje će se održati 29.januara u SNP.

Nakon premijere predstave Laža i Paralaža, 25. Januara odigraće se i premije predstava Bilbord, u režiji Petra Jovanovića koja priča o troje mladih umetnika koji žele da ostvare „američki san“.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde