Naravno, roštilj kao roštilj jeste ukusan, ali dok ne probate marinirano meso na roštilju, onda kao da roštilj nikada niste ni jeli. A mi vam upravo zbog toga otrivamo jedan jednosatvan i brz recept.

MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA ROŠTILJA

Četvrt posudice (jedna posudica – 2.5 dl) senfa izmešajte s dve kašike soka od limuna, jednom i po kašikom vorčester sosa, pola kašičice suvog piretara (mirišljivog začina) i četvrt kašičice bibera. Premažite pileća prsa s obe strane i marinirajte 15 minuta pre pečenja.

120 ml belog vina, 2 kašike soka od limuna, 2 kašike maslinovog ulja, usitnjeni čen belog luka, kašiku peršuna, so i biber izmešajte i u tome marinirajte ribu, piletinu ili mesne odreske.

Na plitkom tanjiru izmešajte četvrt posudice sosa od soje, četvrt posudice šerija, kašičicu narezanog belog luka i kašičicu nasečenog đumbira. U marinadu stavite 4 odreska ili fileta lososa, stavite u frižider i marinirajte sa svake strane po pola sata.

 Izvor: menshealth.rs

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde