Evropsko prvenstvo za odbojkaše kreće u četvrtak utakmicom između Bugarske i Grčke (14.15).

Ove godine šampionat Starog kontinenta održava se u četiri zemlje – Belgiji, Francuskoj, Holandiji i Sloveniji.

Biće ovo prvo veliko takmičenje za legendarnog Slobodana Kovača na klupi Srbije, koja brani osvojenu bronzu pre dve godine u Krakovu.

Naši odbojkaši nisu uspeli da se iz prvog puta plasiraju na Olimpijske igre i zbog toga, ali i prethodnih rezultata, došlo je do smene Nikole Grbića.

Na njegovo mesto postavljen je Kovač, koji će pokušati da na ovom Evropskom prvenstvu odvede „orlove“ korak dalje – do finala.

Svi znaju da to neće biti nimalo lako, Srbija se nalazi u grupi sa domaćinom Belgijom, vicešampionom Evrope Nemačkom, ali i Španijom, Slovačkom i Austrijom.

Plasman u osminu finala obezbediće po četiri najbolje selekcije iz svake grupe i potom se igra po sistemu eliminacija.

Kovač nije napravio mnogo promena u odnosu na sastav koji je Grbić pozvao za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Tu su nosioci ove ekipe Aleksandar Atanasijević, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac i drugi, a na Evrovoleju debitovaće Vuk Todorović, mladi tehničar koji će svoju šansu tražiti ako Jovoviću ne bude išlo.

Srbija će u prvom meču igrati protiv Nemačke u reprizi polufinala prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva. Tada su „panceri“ slavili u pet setova i naši odbojkaši imaće motiv više.

Potom slede dueli sa Slovačkom, Španijom, Belgijom i na kraju Austrijom.

Srbija zlato na Evropskom prvenstvu nema od 2011. godine i svi se nadaju da bi Slobodan Kovač i ekipa mogli da dobrog rezultat.

Titulu brani selekcija Rusije koja je u velikom finalu pre dve godine savladala Nemačku, a pažnju na ovom takmičenju bi trebalo obratiti na Poljake, Italijane, Francuze, Slovence…

Mnogo reprezentacija konkuriše za medalju, a među njima je i Srbija. Evropsko prvenstvo traje do 29. septembra.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde